Telefoonnummer

+ 31648276975

Email

info@purapotenza.nl

Openingstijden

op afspraak

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.

Shiatsu-therapie is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk (met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen of knieën), rotaties en manipulaties op de meridianen. Door deze drukuitoefening kunnen eventuele blokkades opgeheven worden en de natuurlijke balans van het lichaam kan hersteld worden.

Shiatsu is te vergelijken met acupunctuur, maar er wordt niet met naalden gewerkt. De achtergrond van Shiatsu en acupunctuur ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze. Deze geneeswijze gaat ervan uit dat je niet de ziekte, maar de zieke persoon moet behandelen en dat niemand in een hokje geplaatst kan worden. Er wordt vaak gewerkt op de energiepunten en energiebanen (meridianen).

Shiatsu is een holistische therapie, wat wil zeggen dat lichaam en geest als een geheel benaderd worden.

De essentie van shiatsu massage is aanraking, dat kan een vlinderlichte aanraking zijn, maar dat kan soms ook een wat krachtigere techniek zijn. Shiatsu activeert, versterkt en stimuleert het zelfgenezend mechanisme van het lichaam. Het brengt de lichaamsenergie weer in balans, zodat fysieke, mentale of emotionele klachten verminderen of geheel verdwijnen.

Shiatsu massage  kan ook prima worden ingezet om het verzuim bij bedrijven terug te dringen.

Ik sta voor je klaar om meer informatie over de massage te geven of een plaats voor je te reserveren. Neem contact met me op via het contactformulier.