Telefoonnummer

+ 31648276975

Email

info@purapotenza.nl

Openingstijden

op afspraak

Aromatherapie is al eeuwen oud. Het werd vroeger al ingezet bij de Egyptenaren en andere ver ontwikkelde culturen voor genezing en heling van de gemoedstoestand. Het is dus geen alternatief voor medicijnen!

Geur kan veel doen met je gemoedstoestand. Bedenkt maar eens hoe jij je voelt als je iets ruikt wat je heel vies vindt of als je iets ruikt wat je heel lekker vindt. Geur kan ook bepaalde herinneringen en emoties oproepen. Wat gebeurt er als je langs een bakkerij loopt en de geur van vers gebakken brood ruikt? Of wat gebeurt er als je met je handen over lavendel strijkt en daarna aan je handen ruikt?

Er zitten neuronen in de binnenwand van de neusopeningen. Van de neusopening geven de neuronen een signaal af aan de geurencortex via het reukcentrum in de hersenen. Zodra de geurencortex de signalen ontvangt, wordt de reukinformatie naar andere delen van de hersenen doorgestuurd. De hogerliggende corticale en limbale zones. Zij regelen de emotionele en psychologische effecten van geuren  

Er is onderzoek gedaan naar de werking van geuren op onze gemoedstoestand. Dat is ook een van de redenen waarom geur wordt ingezet voor bijvoorbeeld marketing doeleinden. Een bekend voorbeeld daarvan is de geur van appeltaart bij de verkoop van een huis.

Ik sta voor je klaar om meer informatie over de ondersteunende werking van oliën te geven of ze voor je te bestellen. Neem contact met me op via het contactformulier.

Ik geef ook veel praktische tips op Instagram. Daar laat ik je zien hoe je de oliën in je dagelijks leven kunt integreren, wat geuren voor je kunnen doen en om een beetje meer puur natuur te leven.

Etherische olie kan, onderdeel zijn van een proactieve manier van omgaan met je gezondheid. Dat is een combinatie van reguliere gezondheidszorg met aanvullende gezondheidszorg. Neem ten allen tijde contact op met je (huis)arts indien nodig. Etherische olie kan niet zomaar gezien worden als vervanger van de reguliere gezondheidszorg.